Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu
poszukuje kandydata na stanowisko:
WYKŁADOWCY / ADIUNKTA
Miejsce pracy:
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu
ul. Nieszawska 13C, 61-021 Poznań
Opis stanowiska:
Osoba zatrudniona na stanowisku wykładowcy będzie odpowiedzialna za prowadzenie zajęć dydaktycznych z zakresu technologii żywności, żywienia człowieka oraz gastronomii, a także za współpracę z zespołem dydaktycznym uczelni w zakresie doskonalenia programów kształcenia i wsparcia studentów kierunków hotelarsko–gastronomicznych.
Zakres obowiązków:
prowadzenie wykładów, ćwiczeń i laboratoriów z przedmiotów kierunkowych,
opracowywanie materiałów dydaktycznych i sylabusów,
udział w pracach dydaktycznych i organizacyjnych Uczelni,
rozwijanie współpracy naukowej i branżowej w obszarze technologii żywności,
wspieranie działań promujących Uczelnię i jej kierunki studiów.
Wymagania:
ukończone wyższe studia w dziedzinie technologii żywności lub pokrewnej,
doświadczenie dydaktyczne lub zawodowe w branży gastronomicznej / hotelarskiej,
umiejętność pracy ze studentami i przekazywania wiedzy w sposób praktyczny,
wysoka kultura osobista i zaangażowanie w rozwój dydaktyki,
mile widziana znajomość języka angielskiego (w tym prowadzenie zajęć w języku angielskim).
Oferujemy:
zatrudnienie na podstawie wystawionej faktury lub umowy zlecenia (do uzgodnienia),
możliwość rozwoju naukowego i awansu zawodowego,
przyjazne i inspirujące środowisko akademickie,
współpracę z zespołem praktyków i ekspertów branży hotelarsko-gastronomicznej,
nowoczesną bazę dydaktyczną i zaplecze technologiczne uczelni.
Termin i sposób zgłoszenia:
Zgłoszenia (CV, list motywacyjny, wykaz publikacji naukowych – jeśli dotyczy) prosimy przesyłać do dnia 15 listopada 2025 r. na adres e-mail:
ewam@wshig.poznan.pl
lub prosimy o kontakt telefoniczny:
+48600859879
z dopiskiem w tytule:
„Wykładowca – Technologia Żywności”
Klauzula RODO:
Prosimy o dołączenie do aplikacji klauzuli zgody:
„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Wyższą Szkołę Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu w celu realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO).”
Poznań